Cum Sănătatea Intestinală poate Influența Funcționarea Cognitivă

 și Riscul de Dezvoltare al Alzheimer-ului

În ultimele decenii, cercetătorii au descoperit o legătură surprinzătoare între sănătatea microbiotei intestinale și riscul de dezvoltare a bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer-ul. Această conexiune între intestin și creier, cunoscută sub numele de axa intestin-creier, devine din ce în ce mai evidentă și relevată în studii științifice.

Unul dintre cele mai recente și semnificative studii din acest domeniu a fost publicat în revista „Nature” în 2023. Cercetătorii au examinat legătura dintre microbiota intestinală și declinul cognitiv, inclusiv riscul de Alzheimer, la un eșantion mare de adulți în vârstă. Rezultatele au arătat că persoanele cu un echilibru sănătos al microbiotei intestinale aveau un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta Alzheimer decât cei cu o microbiotă dezechilibrată.

Dar cum poate influența echilibrul microbiotei intestinale sănătatea creierului? Se pare că bacteriile intestinale pot influența inflamația, pot produce substanțe chimice care afectează funcționarea creierului și pot influența permeabilitatea intestinului, permițând substanțelor nocive să pătrundă în fluxul sanguin și să ajungă la creier.

Îmbunătățirea echilibrului bacteriilor benefice din intestin, ar putea fi cheia în prevenirea și tratarea bolilor neurodegenerative, inclusiv Alzheimer. Acest lucru poate fi realizat printr-o alimentație echilibrată, bogată în fibre și alimente fermentate, care hrănesc bacteriile benefice din intestin. De asemenea, probioticele și prebioticele pot fi folosite pentru a promova creșterea bacteriilor benefice și pentru a restabili echilibrul microbiotei intestinale.

Gama GREENBIOM, complexe PREBIOTICE naturale de ultimă generație. Produsele GREENBIOM contribuie la refacerea florei intestinale, îmbunătățesc procesele fermentative, reglează tranzitul la nivelul colonului prin normalizarea sintezei de SCFAs. Fiecare produs din gama Greenbiom, este formulat pornind de la extracte naturale din hribi, obținute printr-o metodă de extracție unică, dezvoltată de echipa de cercetare.

GREENBIOM – SĂNĂTATEA TA ÎNCEPE DIN COLON!

Distribuie acest articol

Call Now Button