r&d
Avantajele utilizării extractului de hribi, susținute de cercetări științifice
Extractul de Boletus edulis
Un Nou Modulator al Microbiotei Disbiotice
Administrarea regulată a antibioticelor este o problemă publică din cauza prejudecăților grupurilor mari de populație și a frecvenței ridicate cu care sunt prescrise produsele antimicrobiene. Studiul actual a avut ca scop evaluarea efectului in vitro al unui nou extract din Boletus edulis (BEE) asupra microbiotei umane.
Unul dintre dezavantajele acestei utilizări extinse este perturbarea microbiotei umane, ducând la potențiale consecințe negative asupra sănătății. Evaluarea in vitro a BEE a constat în determinarea citotoxicității sale, influența asupra concentrației a patru tipuri de citokine (IL-6, IL-10, IL-1β, TNFα) și capacitatea de a modula microbiota umană după administrarea de antibiotice. Aceasta din urmă a fost evaluată prin analiza microbiomului și evaluarea sintezei de acizi grași cu lanț scurt (SCFAs). În același timp, au fost determinate conținutul total de polifenoli, capacitatea antioxidantă și analiza compozițională a extractului (compoziția individuală a polifenolilor).
Rezultatele au arătat că BEE modulează modelul microbian și reduce progresia inflamatorie. Datele au demonstrat proprietăți antioxidante corelate cu creșterea sintezei unor biomarkeri, cum ar fi SCFAs, care au atenuat disbioza indusă de antibiotice fără a utiliza produse probiotice.